Doe het zelf SEO

Voor veel kleinere bedrijven zijn professionele zoekmachine specialisten niet betaalbaar maar helemaal niets doen is wel een erg gemiste kans. Aangezien wij bij Webparking dicht bij de bron zitten maar zelf geen zoekmachine diensten (meer) aanbieden kan het nooit schaden wat basiskennis over te dragen.

Allereerst zijn er redelijk veel sites en online tools die je helpen bij het inventariseren van je site. Ze kijken of hij voldoet aan alle eisen om een goede positie in de zoekmachines te krijgen (zowel technisch als qua content) en geven eventuele tips.Daarnaast zijn er gewoon een aantal simpele zaken die je in het oog kunt houden. Ik zal zowel de belangrijkste punten als wat handige site hier met je delen.

De basisregels

  • Zorg voor goede, korte en kernwoordrijke titels (zowel browser als bijvoorbeeld H1 titels)
  • Gebruik valide HTML en CSS code
  • Zorg voor een website die zonder JavaScript en/of afbeeldingen leesbaar is (zie hier hoe Google je site ziet)
  • Gebruik een statistiekenprogramma (bijvoorbeeld Google Analytics) om alles meetbaar te krijgen
  • Zorg voor goede links naar je site (linkbuilding*)
  • Pas sociale media toe waar zinnig (twitter over je bedrijf, zorg voor een linkedin bedrijfsprofiel etc)

* Dit is één van de belangrijkste items in deze lijst. Zorg voor zo veel mogelijk kwalitatieve links naar je website. Liefst naar dieper-liggende pagina’s dus bijvoorbeeld naar je dienstenpagina (www.uwsite.nl/diensten) ipv. naar de home. Daarnaast is één link vanaf een belangrijke site ontelbaar meer waard dan duizenden links vanaf nietszeggende websites. Er zijn honderden pagina’s gewijd aan dit onderwerp dus ik zal hier niet verder op ingaan maar lees bijvoorbeeld eens;  Linkbuilding op Netters.nl en dit artikel van Emarky.nl over veelgemaakte linkbuidling fouten.

Handige tools
Uiteindelijk is dit waar het om gaat. Tools die je helpen lastige zaken eenvoudiger te maken en onoverzichtelijke zaken inzichtelijk te krijgen.

Eigenlijk zijn er nog 10.000 “handige” tools maar voor nu adviseer ik deze twee. Met deze twee in de hand, goede schriftelijke vaardigheden in de talen van je site en tijd om je te verdiepen in goede linkbuilding zijn er geen grenzen meer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *