Donker Netbeans theme (optimaal voor PHP)

Iedereen heeft zo zijn eigen wensen hoe een IDE eruit moet zien qua font, kleurgebruik etc. Sinds ik overgestapt ben op Netbeans moet ik zeggen dat het tweaken van de kleuren wel erg makkelijk geworden is. Met als basis een kleurthema wat ik van één van de collega’s op kantoor gekregen had ben ik verder gaan tweaken. Nu, na een ruime maand gebruik, durf ik wel te zeggen dat mijn theme klaar is voor de grote wereld.

Natuurlijk zitten er altijd nog wat kleine scenario’s in de kleurconfiguratie die je vooraf niet had voorzien maar bij standaard gebruik in PHP, CSS, XHTML, XML en INI’s gedraagt het zich prima. Hier wat screenshots van de verschillende weergaves:

PHP

INI

CSS

(X)HTML

Zelf testen? Download hier dit Netbeans theme

dark_netbeans_theme.zip

ps. Wellicht overbodig maar: maak even een backup van je huidige theme’s voor het geval mijn export dingen overschrijft die je graag had behouden


2 Responses

  1. Dennis 12 februari 2012 / 13:28

    Ziet er goed uit. Misschien nog even vermelden in welke dirs je de de files moet plaatsen?

    • webparking 13 februari 2012 / 09:08

      Als je naar ‘tools’ > ‘options’ gaat staat onderin een export en import button. Hier kun je de gehele zip importeren. Tijdens het importeren kun je ook nog aanvinken welke elementen je eventueel niet wilt importeren. Ik zou wel, voor de zekerheid, even een dump maken van je configuratie voor je de import doet.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *