Skeleton CSS framework 1024 px

Persoonlijk hou ik van lichtgewicht en eenvoudig. Om responsive websites snel te maken wilde ik wel iets van een framework gebruiken maar o.a. Bootstrap vind ik persoonlijk te nadrukkelijk aanwezig en te zwaar.

Skeleton CSS

Al enige tijd gebruik ik Skeleton CSS wat erg prettig werkt door zijn compacte opzet. Skeleton is bedoeld als ‘style agnostic’ en richt zich puur op het faciliteren van het responsive grid. Ondanks deze fantastische bedoeling heeft de auteur toch besloten om wat styling toe te voegen voor bijvoorbeeld de typografie en buttons. Snap absoluut niet waarom dit toch gedaan is omdat het naar mijn idee zeer weinig toevoegd. Gelukkig is de styling er redelijk eenvoudig eruit te halen en dan hou je een mooi en lichtgewicht framework over met een handig grid van 16 kolommen.

Ga naar de website van het Skeleton CSS Framework

Skeleton CSS framework 1024 px

Daar mist iets. Het framework gaat maar tot 960px en is al paar jaar niet meer van updates voorzien. Omdat ik nu echt een 1024px versie nodig had heb ik hem zelf aangevuld. Gelijk dit moment aangegrepen om de overbodige styling eruit te halen en paar fixes door te voeren (viel me op dat hij in bepaalde smalle renderings beetje ongelukkig uitkwam qua breedte). Mijn update is terug te vinden in Github voor wie dat prettig vindt.

Ga naar mijn toevoeging voor 1024px ondersteuning

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *