Webydo van PSD naar HTML

Het klinkt erg aantrekkelijk als je het zo hoort. Webydo helpt je om eenvoudig een website te maken door een PSD bestand te importeren. Hierna kun je met een soort “sleep en plaats” systeem de inhoud op zijn plek zetten en koppelen aan elkaar en klaar. Er is een werkende website ontstaan.

Er is een demo video beschikbaar waarop te zien is hoe het zou moeten werken. Allereerst probeer ik me gelijk een beeld te vormen van de beoogde doelgroep. Klanten van webdevelopment bureaus zullen hier niet terecht komen maar hobbyisten beschikken volgens mij niet altijd over PSD bestanden van het gewenste ontwerp. Het zou dus ergens op een gat ertussen terecht moeten komen. Mensen met voldoende kennis om zelf PSD bestanden te verkrijgen / maken maar met een budget wat niet toereikend is om een webdeveloper erbij te halen. Hoe dan ook is het concept wel erg grappig.

Daarnaast vraag ik me gelijk af;

  • Hoe solide is de code (volgens de vertellingen valid HTML/CSS)
  • Hoe goed kan het omgaan met rommelige PSD bestanden
  • Hoe onderhoudt je de site na de 1e keer in elkaar zetten*
  • Wat gaat het kosten (een deel van de pagina’s is nog leeg)

* Detail hierbij is dat er in de navigatie al ruime is voor de producten Design Management Systeeem (DMS) en Content Management Systeem (CMS) dus wie weet wat er nog komt.

Voor nu wel een leuke om te volgen denk ik. Kijken hoe het eindresultaat wordt en natuurlijk wat het gaat kosten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *